Mikä on HEL CX Cup?

HEL CX Cup on pääkaupunkiseudulla ja eteläisessä Suomessa ajettava cyclocrossin osakilpailusarja. Osakilpailut koostuvat eri pyöräilyseurojen, pyöräliikkeiden ja harrastajien panoksesta. CX-lyhenne viittaa cyclocrossiin, ”HEL” puolestaan lentokentän vaikutusalueeseen. HEL CX Cupin toimintaa hallinnoi HEL CX ry ja osakilpailuita järjestävät pyöräilyseurat toimivat yhteistyössä HEL CX Cupissa.


Cyclocross on polkupyöräilyn talvilaji ja se on hyvin suosittu Euroopassa, etenkin lajin suurmaissa Belgiassa ja Hollannissa. Paras väline cyclocrossiin on vaihteellinen cyclocross polkupyörä. (jatkuu alla….)

Pelican Rouge on HEL CX Cupin yhteistyökumppani kaudella 2020-2021.
Helsingin Katse on HEL CX Cupin yhteistyökumppani kaudella 2020-2021.

Velobia on HEL CX Cupin yhteistyökumppani kaudella 2020-2021.
Fristads Suomi on HEL CX Cupin yhteistyökumppani kaudella 2020-2021.

Keski-Suomen Betonirakenne on HEL CX Cupin yhteistyökumppani kaudella 2020-2021.

Autovuokraamo Euroremt on HEL CX Cupin yhteistyökumppani kaudella 2020-2021.

Cyclocross-kilpailu on pienellä alueella tapahtuva katsojaystävällinen laji, joka tarjoaa vauhdikkaita ja jännittäviä tilanteita. Laji vaatii hyvää pyöränkäsittelytaitoa.

HEL CX Cupin ja HEL CX ry:n tavoite on tukea ja opastaa eri tahoja järjestämään pääkaupunkiseudulle ja Etelä-Suomen alueelle vakiintunut cyclocross-osakilpailusarja ja sitä myötä myös lajikulttuuri!

Suomessa cyclocrossia ajetaan aktiivisesti Helsingin lisäksi Oulussa, Lappeenrannassa, Tampereella, Jyväskylässä ja Seinäjoella.

Kuva (C) Matti Ouvinen

Vastaa