Mikä on HEL CX Cup?

HEL CX | Yleistä tietoa HEL CX Cupista

HEL CX Cup, tutummin HEL CX, on Etelä-Suomessa ajettava cyclocrossin osakilpailusarja. Osakilpailut koostuvat eri pyöräilyseurojen, yhteistyökumppaneiden ja harrastajien panoksesta. HEL CX Cupin toimintaa koordinoi HEL CX ry.

HEL CX ry on kollektiivi cyclocrossin harrastajia, jotka tarjoavat tietoa ja järjestelytaitoa cyclocross kilpailun järjestämiseen Suomessa.

CX-lyhenne viittaa cyclocrossiin, HEL puolestaan lentoaseman vaikutusalueeseen — tai saattaapa joku siinä nähdä vihjeen lajin luonteeseen täällä jäisessä pohjolassa.

Cyclocross on polkupyöräilyn talvilaji ja se on hyvin suosittu Euroopassa, etenkin lajin suurmaissa Belgiassa ja Hollannissa. Paras väline cyclocrossiin on vaihteellinen cyclocross-polkupyörä.

Kilpailu on pienellä alueella tapahtuva katsojaystävällinen laji, joka tarjoaa vauhdikkaita ja jännittäviä tilanteita. Laji vaatii hyvää pyöränkäsittelytaitoa.

HEL CX Cup’n tavoite on tukea ja opastaa eri tahoja järjestämään pääkaupunkiseudulle vakiintunut cyclocross osakilpailusarja.

Suomessa cyclocrossia ajetaan aktiivisesti Etelä-Suomen lisäksi myös Oulussa, Tampereella ja Seinäjoella.

Kuva (C) Ville Kaskivirta