Kilpailukutsu: HEL CX Cup – Lappeenranta, Myllysaari 3.10.2020

HEL CX Cupin kauden 2020 ensimmäinen osakilpailu Lappeenrannan Myllysaaressa. Osakilpailun tapatumajärjestäjänä toimii Lappeenrannan pyöräilijät ry (LprPy).

TAPAHTUMAKESKUS
Tapahtumakeskus sijaitsee Myllysaaressa. Osoite: Myllysaarenpolku 1, 53100 LAPPEENRANTA

Kilpailukanslia sijaitsee tapahtumakeskuksessa, maalialueen tuntumassa.

*** 
OSALLISTUJAN OHJE JA SÄÄNNÖT

Ekaa kertaa mukana? Jos kyllä, niin muistathan lukaista osallistujan ohjeen: https://helcx.com/2020-2021/osallistujalle/

Säännöt: https://helcx.com/2020-2021/saannot/

Covid-19 ohjeistus: https://helcx.com/2020/08/13/covid19-ohjeistus-osallistujulle/

*** 
ILMOITTAUTUMINEN JA OSALLISTUMISMAKSUT JA KILPAILUMATERIAALIN NOUTO

Tässä kappaleessa on tärkeää tietoa ilmoittautumiseen kausikortin haltijalle, juniorikausikortin haltijalle sekä yksittäisen irtolipun ostajalle. Luethan tämän ohjeen huolellisesti, kiitos. 

Voit ostaa yksittäisen osallistumisen osakilpailuun hintaan 25 euroa. Junioreille on myynnissä vain juniorikausikortti hintaan 5 euroa. Osallistumiset tulee ostaa ennakkoon.
Syksyllä 2020 ei ole jälki-ilmoittautumisen mahdollisuutta kisapaikalla.

Tärkeää tietoa kausikortin haltijoille sekä juniorikilpailijoille sekä heidän huoltajilleen! Kausikortti ei ilmoita sinua automaattisesti kaikkiin kilpailuihin, vaan ostettuasi kausikortin, voit käyttää sitä maksuvälineenä ilmoittaessasi itsesi tai huollettavasi kilpailuihin. Tämä pieni lisätyö auttaa järjestäjiä merkittävästi esim. resurssien varaamisessa juniorilähtöihin.

Aikuiskausikortin ja juniorikausikortin haltijat, ilmoittautukaa mukaan Lappeenrannan osakilpailuun tiistaista 15.9.2020 alkaen alla olevasta linkistä ja valitkaa maksutavaksi ”RacePass”, kiitos. Kausikorttilaisten ilmoittautuminen linkistä: https://www.webscorer.com/register?raceid=220828

Yksittäisosallistumiset! Mikäli haluat ilmoittautua vain Lappeenrannan osakilpailuun hintaan 25 euroa, ilmoittaudu mukaan 15.9.2020 alkaen tästä: https://www.webscorer.com/register?raceid=220828

Maksutapana on turvallinen PayPal. PayPal on täysin ilmainen käyttää ja maksamisesta ei koidu osallistujalle erillisiä kuluja.

Lappeenrannan osakilpailun ennakkoilmoittautuminen sulkeutuu perjantaina 2.10.2020 klo 23.59 sekä kausikorttilaisille että irtolipun ostaville.

Kilpailumateriaali
Kisanumeron ja ajanottosirun nouto tapahtuu kilpailukansliasta tapahtumapäivänä, mikäli tämä on ensimmäinen osakilpailusi. Nouda numerosi hyvissä ajoin, niin ehdit lämmitellä. 
Kilpailumateriaalit ovat kirjekuoressa kisanumerollasi. Kilpailumateriaali sisältää ajanottosirun sekä kilpailunumeron kiinnittämiseen vaadittavat tarvikkeen.
Saat kisanumeron kisavuorokauden aamuyöstä sähköpostiisi (kun ilmoittautuminen on sulkeutunut). Nouda kilpailunumeroa vastaava kirjekuori omatoimisesti kisakansliasta.
Ajanottosiru ja kilpailunumero ovat henkilökohtaisia koko kauden, ajoit sitten yhden kilpailun, muutaman tai vaikkapa kaikki. Ajanottosiru kiinnitetään kypärän päälle nippusiteillä, kisanumero hakaneuloilla selkään. Säilytä henkilökohtainen kisanumerosi ja ajanottosirusi huolellisesti koko cupin ajan, kiitos. 

Jälki-ilmoittautuminen kisapaikalla ei ole enää mahdollista. Kaikki osallistumiset tulee ostaa WebScorerin ilmoittautumispalvelun kautta.

Mikäli tarvitset apua ilmoittautumiseen, ota yhteyttä Instagramin kautta tai sähköpostilla info@helcx.com

*** 
TAPAHTUMAPÄIVÄN AIKATAULU JA TOIMINTAOHJEET

Järjestäjä varaa oikeuden aikataulumuutoksiin, mikäli sille ilmenee jonkin sortin painavia perusteita. Seuraa siis kanavaa, viimeistään edellisenä päivänä.

10:00 Kisakanslia auki. Kilpailunumeron ja ajanottosirun nouto.
10:00 Rata avoinna harjoittelulle 10:50 asti.

10:50 Lähtö 1 ryhmittyminen
10:55 Lähtö 1, Juniorit U8–U12, helpotettu rata (n. 15 min)

11:25 Lähtö 2 ryhmittyminen
11:30 Lähtö 2, Juniorit U14–U16 (n. 30 min)

n. 12:00 Rata avoinna harjoittelulle
n 12.10 lähtöjen 1 & 2 palkintojenjako

12:30 Lähtö 3 ryhmittyminen, 
12:35 Lähtö 3, M Cat 3, Harraste (n. 40–45 min)
n. 13:30 Rata avoinna harjoittelulle

13:55 Lähtö 4 ryhmittyminen
14:00 Lähtö 4, N Elite, N Cat 2 (n. 45–50 min)
n. 15:00 Rata avoinna harjoittelulle.

15:15 lähdön 4. lähdön 3 ja 4 palkintojenjako.

15:25 Lähtö 5 ryhmittyminen, 
15:30 Lähtö 5, Yleinen, M Cat 2 (n. 60 min)

n. 16:45 lähdön 5 palkintojenjako.

Rataan tutustuminen on mahdollista avoimina harjoitusaikoina aamulla ja lähtöjen välissä ja suosittelemme sitä lämpimästi! Muista, että radalla harjoittelu muun lähdön aikana johtaa hylkäykseen. Poistuthan ystävällisesti radalta harjoittelemasta ennen toisten kilpailijoiden starttia. Haluamme kunnioittaa kaikkien osallistujien kilpailua.

***
PUKUKOPIT JA WC:T

WC löytyy kisakeskuksen välittömästä läheisyydestä Myllysaaren kioskilta.
Pukeutumistilat sijaitsevat Kimpisen stadionilla noin 500 metrin päässä kisakeskuksesta. Suorinta tietä kisakeskukseen pääsee kulkemalla kisareitin vartta stadionille. Paikalle pääsee myös autolla, jolloin osoite on Maaherrankatu 14.
Muistathan ottaa tavarasi pukuhuoneesta mukaan. Voit säilyttää varusteitasi maalialueen tuntumassa omalla vastuulla.

***
TURVALLISUUS

Ensiapupiste on tapahtumakeskuksessa maalialueella Myllysaaren kioskin läheisyydessä.

*** 
SAAPUMINEN & PYSÄKÖINTI

Kisakeskuksen lähin pysäköintipaikka on Myllysaaren liikuntapuiston parkki Ainonkadun varressa (Myllysaarenpolku 1). Huom! Ainonkatu suljetaan liikenteeltä tapahtumapäiväksi, joten parkkipaikalle pääsee ainoastaan idästä (keskussairaalan puolelta) saapumalla.

***
RATAKUVAUS

Rata rakentuu Myllysaaren liikuntapuiston ja Kimpisen alueelle. Rata pitää sisällään nurmialueita, rantahiekkaa, kivituhkaväylää ja muutaman lyhyen polkuosuuden. Radan pituus on noin kolme kilometriä.
Lähtökiihdytys suoritetaan kovapohjaiselta hiekkatieltä kohti Myllysaaren rannan hiekka-aluetta. Uuvuttavan hiekalla kurvailun jälkeen vuorossa on hieman kiinteämpi kivituhkaväylä ryyditettynä muutamalla lyhyemmällä hiekkaosuudella. Niiden myötä reitti ohjaa kuskit Myllysaaren uimastadionin alueelle, jossa luvassa on radan hyppyesteet ja loiva nurmipintainen offcamber sektio. Nurmialueen jälkeen pyöriin kerätään lisää vauhtia kivituhkaiselta ulkoiluväylältä, jota rytmittää muutama nopea mutka. Sen jälkeen rata johdattaa muutaman mutkan kautta radan jalkautumisosiolle, jossa kilpailijat säntäävät pyörät olallaan Ainonkadun ylityksen jälkeisen jyrkän mäen kuin viitapirut. Portaissa kisailijoita kannustaa sakea kannustajajoukko. Jalkautumisen jälkeen reitti kuljettaa ajajat Kimpisen urheilustadionin alueelle. Siellä kilpailijoita odottaa osuus, jossa lyhyet nurmi, hiekka ja kivituhkapätkät vaihtelevat joutuisasti luoden oivallisen tunnelman satulan ja tangon väliin. Lyhyen polkuosuuden jälkeen luvassa on kivituhkabaanaa ja radan pisin alamäki, joka johdattaa ajajat takaisin Ainonkadun varteen ja kohti maalialuetta, joka saattelee ajajat uudelle kierrokselle.

***
KAHVELON POLKUPYÖRÄKAHVILAN KISAHERKUT

Lappeenrannan osakilpailussa osallistujia ja katsojia palvelevat Polkupyöräkahvila KahVelon ihanat naiset Mirja & Ilse.
Varaa muutama euro takin tai ajopaidan taskuun, jotta saat palautuseväät ja maittavan ruokailun. Mirja & Ilse ovat aktiivisia pyöräilijöitä ja tietävät tarkalleen millaiset eväät maistuvat fillarikisan lomassa katsojille ja kuskeille. Tarjolla leivoksien lisäksi kahvia, teetä ja lämmintä juomaa.

Kahvelosta löydät lisätietoa ja Facebookissa:
https://www.facebook.com/KahVelo/?ref=br_rs

***
PYÖRÄN PESU

Pyöränpesupaikka rakentuu kisakeskuksen läheisyyteen Myllysaaren kioskin tuntumaan.

***
SUIHKUT JA PESEYTYMINEN

Pukeutumistilat sijaitsevat Kimpisen stadionilla noin 500 metrin päässä kisakeskuksesta. Suorinta tietä kisakeskukseen pääsee kulkemalla kisareitin vartta stadionille. Paikalle pääsee myös autolla, jolloin osoite on Maaherrankatu 14.

***
OMAKUSTANNERUOKAILU KILPAILIJOILLE

Kilpailijoiden ruokailusta vastaa tapahtumapaikalla KahVelo.

***

TAPAHTUMAN YHTEYSHENKILÖT

Tuomo Lankinen
Lappeenrannan pyöräilijät Ry
Puh. 0503446507
tuomo_lankinen@hotmail.com

#helcxcup #helcx #cyclocross #lappeenrannanpyöräilijät

Vastaa