HEL CX CUP:n kaikille avoimet ja ilmaiset cyclocross-koulut Antti Kuiton vetämänä 7-16.9.2021

4.9.2021

Antti Kuitto järjestää ennen HEL CX CUP kauden alkua neljä Crossikoulu tapahtumaa, joihin on vapaa pääsy. Ennakkoilmottautumista ei myöskään tarvita – senkun heilahdat paikalle opiskelemaan cyclocrossin saloja mukavaan porukkaan.

Crossikoulussa ei ole taito- tai lähtötasovaatimuksia. Crossikoulun tunnelma ja sisältö on rentoa cyclcrossiin tutustumista mukavassa porukassa. Suosituksena olisi cyclocross fillari – maastopyöräkin sopii, mutta harjoitteet ovat cyclocrossiin suunnattuja.

Jokaisen koulutussession päätteeksi Antti arpoo osallistuneiden kesken REX:n ketjuöljypullon, jonka arvo on noin 30 euroa.

Crossikoulut järjestetään Helsingisä ja Espoossa seuraavasti:

Tiistaina 7.9.2021 18.00-20.00
Hietaniemen uimaranta, Helsinki.
Kokoontuminen: P Hietaniemi parkki -parkkiksella, Hietarannantiellä.
Koulutuksen sisältö: Cyclocrossin ajotekniika perusteet, pyörän perussäädöt. Tavoite luonteva fiilis crossipyörän päällä.

Keskiviikkona 8.9.2021 17.30-19.30
Olarin koulu, Espoo.
Kokoontuminen: Olarinniityntie, koulun pihalla.
Koulutuksen sisältö: Jalkautuminen pyörän päältä / pyörän päälle takaisin, hyppyesteet, ylämäet, alamäet. Lopuksi hyvien lämmittelyjen jälkeen crossispesifi vetotreeni.

Tiistaina 14.9.2021 17.30-19.30
Hietaniemen uimaranta, Helsinki. Kokoontuminen: P Hietaniemi parkki -parkkiksella, Hietarannantiellä.
Koulutuksen sisältö: Offcamberien ajaminen, tasapaino, erittäin jyrkät laskut ja nousut, hiekassa ajamisen tekniikka.

Torstaina 16.9.2021 17.30-19.30
Hietaniemen uimaranta, Helsinki. Kokoontuminen: P Hietaniemi parkki -parkkiksella, Hietarannantiellä.
Koulutuksen sisältö: Treenien aluksi 30min vapaamuotoista keskustelua kisaamisesta. Loput 1h30min käytetään aiemmilla kurssikerroilla käytettyjen asioiden kertaamiseen lyhyesti ja lopuksi yhdistellään eri harjoitteita, esim. hiekkaa, rappusten nousua, jyrkkä ylä- ja alamäki tekniikat.

Crossikoulussa saattaa olla myös @kahvelo paikalla erittäin kevyellä juomakattauksella, mutta tämä varmistuu lähemmin. Omat juomapullo siis mukaan.

Tervetuloa mukaviin koulutushetkiin Antin oppien pariin!
Kuva: Antti Ruotsalo