Sääntömuutosten huippuhetkikooste 2021–2022

Cyclocross elää yksi jalka tulevaisuudessa, joten näin vuonna 2022 tarkistamme taas hieman sääntöjä. Käykää lukaisemassa koko nippu kertauksena, mutta alla merkittävimmät muutokset:

  • Cup-pisteet lasketaan kaikista osakilpailuista (aiemmin esim. 5 parasta 6 kisasta).
  • Juniorikategoriat yhdenmukaistetaan UCI:n kanssa. Tällä kaudella ne ovat siis U9, U11, U13, U15 ja U17. Ikä lasketaan kauden loppumisvuoden lopusta. Näin ollen esim. U17-kategorioihin voi osallistua jos on alle 17 v. 31.12.2022.
  • Yleisessä lähdössä kokeillaan ulosliputusta UCI:n 80% sääntöön siirtymänä. 45 minuutin jälkeen ne kilpailijat jotka ovat 80% jäljessä kärjen kierrosaikaa voidaan liputtaa ulos kisasta punaisella lipulla. Kilpailijat merkitään tuloksiin senhetkisen sijoituksensa mukaan. Huom., ulosliputus ei välttämättä ole käytössä kaikissa kisoissa.
  • Muissa lähdöissä osallistuja voidaan ottaa maaliin jo ennen voittajan maaliintuloa jos on näyttää todennäköiseltä että kilpailun kesto venyisi kohtuuttoman pitkäksi. On parempi ajaa lyhyempi aika omaa täysiä kuin joutua himmailemaan ylipitkän keston vuoksi. Osallistujat merkitään tuloksiin senhetkisen sijoituksensa mukaan.

Kohta mennään!