Antti Kuiton Crossikoulut 16.8—23.8.2022

 10.8.2022

Antti Kuitto järjestää jälleen ennen HEL CX Cupin alkua neljä Crossikoulua, jossa tutustutaan cyclocrossin pariin lupsakassa  hengessä. Tervetuloa kaikki tutustumaan cyclocrossiin, tai muuten vain Antin oppiin kertaamaan asioita. Crossikoulu sopii niin aloittelijoille kuin myös jo hieman kokeneemmalle harrastajalle. 

Koulutukset ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautumista ei myöskään tarvita – saavut vain paikalle.

Taso- tai ikävaatimuksia ei ole. Rohkeasti siis mukaan! 

Cyclocross-fillari toimii parhaiten koulutuksen sisältöön, mutta myös muukin maastokelpoinen fillari soi hyvin. Cyclocrossin (lyhyemmin cx) yksi erityspiirre on pyörän kantaminen johon, cx-pyörä sopii keveyden ja kanto-ominaisuuksien vuoksi parhaiten.

Koulutuksia on neljä, joista ensimmäinen jo tulevana tiistaina. 

1. Tiistai 16.8 klo 17.30-19.30, paikka Hietaniemen uimaranta, Helsinki. 
Koulutuksen sisältö: cyclocrossin ajotekniika ja perusteet sekä pyörän perussäädöt. Tavoite luonteva fiilis crossipyörän päällä ja jännitys olisi poissa treenien päätteeksi. 

2. Torstai 18.8 klo 17.30-19.30, paikka Olarin koulu, Espoo.
Koulutuksen sisältö: Jalkautuminen pyörän päältä / pyörän päälle takaisin, hyppyesteet, ylämäet ja alamäet. Lopuksi hyvien lämmittelyjen jälkeen crossispesifi vetotreeni. 

3. Tiistai 23.8 klo 17.30-19.30, paikka Hietaniemen uimaranta, Helsinki. 
Offcamberien ajaminen, tasapaino, erittäin jyrkät laskut ja nousut, hiekassa ajamisen tekniikka.

4. Torstai 25.8 klo 17.30-19.30, paikka Hietaniemen uimaranta, Helsinki. 
Treenien aluksi 20-30min vapaamuotoista keskustelua kisaamisesta ja cyclocrossista. Loput 1h30min käytetään aiemmilla kurssikerroilla käytettyjen asioiden kertaamiseen lyhyesti ja lopuksi yhdistellään eri asioita yhteen, esim. hiekkaesteet, rappuset, jyrkkä ylä- ja alamäki jne. osallistujien toiveiden mukaan. 

Koulutuspaikkojen osoitteet

Hietaniemen uimaranta, Helsinki (koulutukset 1, 3 ja 4). Kokoontuminen Hiekkarannantien päässä, P-Hietaniemi parkki -pysäköintialueella

Koulutus 2. Olarin koulu, Olarinniityntie Espoo. Kokoontuminen Olarin koulun pihalla. Parkkipaikkoja Olarinniityntiellä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Antin oppiin koulutuspäiville! Antti Kuitolla on pitkä kilpaura pyöräilyssä ja cyclocrossin parissa.